Incir
Home 
Atatürk 
Site Plani 
Hakkimizda 
 Agaçlar 
Bitkiler 
Organik Tarim 
Faydali Bilgiler 
Temiz Enerji 
Ekoloji 
Küresel Isinma 
Bilim veTeknik 
Kitaplar 
Siirler 
Basin 
Güncel 
Baglantilar 
Misafir Defteri 
Iletisim 
Forum 
Haberler 

 

[Zeytin][Ceviz][Elma][Nar][Bagcilik][Kiraz][Armut][Ayva][Badem][Seftali][Kayisi][Erik][Incir]

 

Dutgillerden olan incir agacinin anayurdu Önasya ve Akdeniz havzasidir. Meyvesine bazi yörelerde yemis denir. Ülkemizde en çok Izmir ve Aydin yöresinde yetistirilir. 2 çesit incir vardir. Biri, soluk sari renkli sultan ya da lop incirdir. Taze olarak tüketilir ve kurutmaya da elverislidir. Ikinci çesit olan mor renkli incirlere siyah ya da patlican inciri denir ve taze olarak tüketilir. Reçeli, pekmezi, ezmesi yapilir. Tatli ve hamur islerinde kullanilir. Protein, karbonhidrat, fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, magnezyum içerir. A, B1, B2, B3, B6, C vitamini ve folik asit açisindan zengindir. Kurutulmusunun besin degeri daha yüksektir. Hücreleri yenileme özelligi vardir. Içerdigi lifle kolesterolün kana karismadan atilmasini saglar. Sindirimi kolaylastirir. Kemik ve dis olusumunda olumlu etkileri vardir. Içerigindeki benzaldehit nedeniyle kanserli hücrelerin büyümesini önler. Bagirsaklari yumusatir

Incirde Farkli Hasat Yöntemleri.


Kurutmalik Incir Çesitleri.


Ilekleme Nedir.


Aflatoksin.